saturday night

2012-06-30 ♥ 17:22:00 Allmänt Kommentarer (0)
Ikväll ska jag och marcus träffa linn och johnny. det lutar åt mat på soya, men vi får se vart kvällen tar oss :)
 
 

Hundvakt!

2012-06-30 ♥ 16:53:44 Allmänt Kommentarer (0)
Nu vet jag vad som inte funkar, blogg.se appen? Kommer inte in på den.. Står att jagangett fel lösenord.. 
 
Är hundvakt åt min bror och hans flickväns chihuahua Rocky. Så idag är Smilla glad :) snart ska vi åka till Linn & Billa så då lär även den chihuahuan bli glaad!

glittriga naglar!

2012-06-30 ♥ 16:21:29 Allmänt Kommentarer (0)
Igår gjorde jag lite naglar, mina egna och på min pappas flickvän :)
Dom med splittrat glitter i blått/rosa är mina, och dom röda är hennes!
 

Bete

2012-06-30 ♥ 16:17:30 Hästar Kommentarer (0)
I söndags efter att mamma och dom kommit hem skulle vi släppt hästarna på bete. Men nere i Kroatien fick min syster halsfluss, så det blev ett besök hos sjukan istället. så hästarna fick vänta tills i tisdags.

Liten bildbomb på när vi släppte ner dom till Madde, Petra, Sören & Mela :)
 
 
Flash fick inte följa med, han får komma ner om några veckor så han inte får fång :)
 

Liseberg

2012-06-30 ♥ 16:04:35 Allmänt Kommentarer (0)
 
 
Så här såg min söndag ut.. Jag spenderade dagen på Liseberg tillsammans med Linn, Johnny & Stocken. Var helt sjukt kul även fast det regnade som bara den, eller snarare öste ner! Vi började med att åka Atmosphere, och Linn var livrädd, (jag också) även fast jag åkt den förut. Sen tog vi Flume-Ride, Stocken blev dyngsur vilket även jag fick smaka på andra gången vi åkte ;) på bilden ovan ser ni hur jävla blöt jag var. På hemvägen körde vi fel, istället för att komma till Jönköping hamnade vi i Varberg? Fattar inte hur vi lyckades, hahah! Hem kom vi iallafall, med massa stjärnvinster och MASSA choklad :D

skuuuuumt!

2012-06-30 ♥ 15:55:48 Allmänt Kommentarer (0)
har inte kommit in på bloggen på flera dagar, men nu gick det? :s as skumt!
aja, får väl uppdatera allt som hänt under tiden då jag inte kunnat blogga :)
 
 

imorgon

2012-06-19 ♥ 23:48:02 Fritid Kommentarer (0)

imorgon bär det av mot stan tidigt, smilla ska få en flytväst! efter att marcus slutat jobbet åker vi ner till pappa helene och hampus som redan är i båten :) ska till hööks så får se om jag hittar något kul! brukar inte vara så svårt, hihi.


mot Gränna!

2012-06-19 ♥ 19:08:01 Fritid Kommentarer (0)

Precis som rubriken lyder så är jag Marcus & Smilla på väg till Gränna, paus i torsvik där vi ska möta upp Linn och Johnny!


Freefield Flash

2012-06-19 ♥ 17:36:00 Allmänt Kommentarer (0)


Freefield Flash
är min lillasysters shettis som föddes den 19 April 2002 på Shetlandsöarna.
Födelsefärg är Strawberry Roan, men nu är han skimmel. Han är kastrerad, alltså valack. Vi vet inte speciellt mycket om honom, han importerades av en familj i Borås, därifrån vi köpte honom. Där användes han som "maskot" till svenska landslaget, så han har ett jättefint silvrigt täcke från svenska landslaget! Mamma köpte Flash till Tilde 2 Juni 2010, så i lite mer än två år har vi haft honom. Vi är alltid lika positivt överraskade till hans underbara temperament och lynne. Han gör aldrig en fluga förnära och älskar att bli riden, speciellt hoppad!


Tilde helt överlycklig när han stigit ur tansporten den 2 juni 2010

I stallet kan han vara lättskrämd, det räcker att någon börjar sopa eller drar lite i vattenslangen när han står uppställd så sätter han sig på rumpan. Men i hagen är han tio gånger större och starkare, då får dom stora hästarna flytta på sig för minst går FÖRST. Förra veckan släppte vi in en ny häst i hagen, vem jagar runt den om inte Flash :) Stor i orden liten på jorden brukar vi säga om honom. SÅ go och härlig ponny!

Filmer på när han löshoppas:

http://www.youtube.com/watch?v=y8OowXekvr4


http://www.youtube.com/watch?v=FQCtjp0xgDQ



Stamtavla:
*Cowan Of Belmont -
Skerry Of Belmont & Rosebud Of Belmont
*Nora Of Hoversta -
Rustic Of Berry & Jolene Of Burragarth



Nu har ni fått lära känna världens snällaste Shetlandsponny, om inte också världens sötaste ;)

Cliff

2012-06-19 ♥ 16:11:32 Allmänt Kommentarer (0)


Cliff
är en Welsh valack, född 1999-05-22.
Jag fick honom den 2 december 2005.
Hans födelsefärg är Fux, men nu är han Skimmel.
När Cliff var två år gammal, var han mörkgrå. Det var han också när jag provred honom. Och när familjen Johansson sa att han skulle bli lika vit som sin mamma Chaméa tyckte jag dom var knäppa. Men sagt och gjort, nu är han skimmel. Dock blir han grå på benen och silvrig i svans och man under vintertid, världens finaste ponny är han.


visst ser man att det är Cliff? Hans nätta huvud och grova nacke.


Stam:

Sire: Karlsfälts Caruso RWR 7
* Wärnanäs Peng - Coed Coch Targed & Revel Pence
*Ängvaktarns Opera - Coed Coch Barwn & Ängvaktarns Olga

Dam: Eliselunds Chaméa RW 671
* Breccles Minstrel Boy - Breccles May Day & Cefn Choirmaster
* Wärnanäs Charm - Wärnanäs Chartreuse & Coed Coach Barwn







Det sägs att alla mamma Chameás avkommor har fått hennes temperament. Dom är aldrig elaka, men Cliff han kan vara lite hingstig av sig. En annan stor egenskap är att Cliff är grymt nyfiken, även ifall han är rädd så går han alltid fram och kollar. Cliff reds in under år 2002, och redan då fick han beröm för att han är så positiv och glad samt underbart temperament.

Signaliment:
Huvud:
Skjuten stjärn.
Vänster bakben: Vit över kotled
Höger bakben: Vit över kotled








babbbbeeel

2012-06-19 ♥ 14:04:20 Hästar Kommentarer (0)

Varit ute i stallet nu, alla hästarna fick mycket spån, härligt! :)
på söndag åker Ottilia och Pigge ner till Boarp, får se om Patrik tar med Elvis ner samtidigt. Ottilia och Elvis drar inte jämt någon stans, hon jagar honom över hela hagen och han får inte äta. Vet inte varför hon har så svårt för att acceptera honom? Det lägger väl sig förhoppningsvis :)

myste lite med fölis också, kan inte låta bli. Han har kaxat till sig ordentligt, står mer på frambenen och bakbenen än på alla fyra samtidigt:) kan nog bli fart på den när det väl är dags, snart åker även han och mamma Tara på bete tillsammans med ett annat sto och föl.

Tänkte skriva lite mer ingående om familjens hästar, så vänta er bildbomber också :)


stalldags.

2012-06-19 ♥ 10:51:45 Ottilia Kommentarer (0)

Nu blir det frukost sen en tripp till stallet. Måndagar & Tisdagar har vi stalltjänst vilket innebär mocka,spåna,fodra,vattna osv till alla 10 hästar som står i stallet. Vi har även ett par godingar som går ute, så dom ska få vatten också :)


Headshaking?

2012-06-18 ♥ 22:18:04 Ottilia Kommentarer (0)

Misstänker att Ottilia har headshaking symptom. När pollen ligger i luften (har själv pollenallergi så vet när det trycker på som mest) men iallafall, då slänger hon med huvudet. Ibland mer, och ibland mindre. Har märkt att hon gör det även vid ridningen stundtals. Iofs så är det inget jag stör mig på ännu, eller något hon verkar lida utav. Men nu i veckan ska jag prata med dom på hööks, ska passa på att nämna det för dom, världens bästa personal som jag snart är en utav :)


Träningen står still

2012-06-17 ♥ 15:18:48 Ottilia Kommentarer (0)

Ja alltså eftersom att vädret är som det är, så vill jag inte träna varken Cliff eller Ottilia. Speciellt inte Ottilia då hon blir riktigt sur när hon måste "gå mot" regnet, och jag vill verkligen inte bråka med henne när det går så bra. Får försöka vänja henne vid ridhus istället, kan ju bli.. kul? haha


svensk sommar!

2012-06-17 ♥ 15:01:40 Fritid Kommentarer (0)

Mamma,Henke & Tilde ligger på stranden och gottar sig i Kroatien just nu, och med tanke på vårt svenska väder är jag avundsjuk! Men den som spar han har, för efter att jag fixat mitt körkort är det min och marcus tur att packa väskorna och dra till varmare breddgrader :)

Vad föredrar du?


RSS 2.0